Holcim žiada investičnú pomoc na centrum strategických služieb

16.06.2014 Košice

Bratislava 16. júna (TASR) – Spoločnosť Holcim Slovensko, a. s., žiada investičnú pomoc od štátu vo výške 719.800 eur na zriadenie centra strategických služieb v metropole východného Slovenska.

Vyplýva to zo zverejneného návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR na poskytnutie investičnej pomoci.

Prijímateľom pomoci má byť Holcim Business Services, s. r. o. so sídlom v Košiciach, kde sa má nové centrum vybudovať. Poskytovať bude centralizované služby, ako napríklad back office, účtovníctvo, správu miezd, obstarávanie či reporting ostatným spoločnostiam patriacim do skupiny Holcim. Investičná pomoc by mala byť podľa návrhu vo forme príspevku na vytvorenie nových pracovných miest.

"Zámerom je doplniť dlhoročnú priemyselnú výrobu spoločnosti v SR o nové centrum, ktoré vytvorí pracovné miesta najmä pre mladých, vysokoškolsky vzdelaných ľudí so schopnosťou komunikovať v cudzích jazykoch. Bude poskytovať služby s vysokou pridanou hodnotou a obsluhovať trhy v počiatočnom štádiu v Maďarsku, Poľsku, Rakúsku a Českej republike, s možnou víziou ďalších krajín, ako napríklad Rusko alebo Azerbajdžan, v ktorých Holcim rovnako pôsobí," uvádza rezort hospodárstva v návrhu.

Realizácia investičného zámeru v nominálnej výške 439.000 eur je rozložená na obdobie rokov 2013 až 2015. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa vytvorí 61 nových pracovných miest do konca roku 2015.

Spoločnosť Holcim Slovensko, a. s., je najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov – cementu, kameniva a transportbetónu – a súvisiacich služieb na Slovensku. Je súčasťou regionálnej štruktúry Holcim Central Eastern Europe (HCCE) spolu s dcérskymi spoločnosťami Holcim v Česku, Rakúsku, Maďarsku a Poľsku. Na Slovensku zamestnáva viac ako 950 pracovníkov.
 

Vyberte región